Solicită o ofertă

Completează formularul și te vom contacta în scurt timp
Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Completează toate câmpurile. Mesajul tău nu a fost trimis.
Evaluare corectă pentru siguranță financiară

Verificarea Evaluării

Pentru siguranța utilizării informațiilor în cadrul diferitelor operațiuni desfășurate, beneficiarii rapoartelor de evaluare întocmite de către evaluatorii autorizați au nevoie uneori de confirmarea faptului că acele rapoarte au fost realizate cu respectarea Standardelor de evaluare a bunurilor. Aceasta poate fi obținută prin contractarea unui evaluator autorizat care deține și specializarea VE - Verificarea evaluării.

Verificarea unei evaluări reprezintă procesul de elaborare a unei opinii privind modul de întocmire a acesteia, precum și comunicarea acestei opinii, proces care se materializează printr-un raport scris.

În echipa FairValue activează 12 evaluatori autorizați care dețin și specializarea VE – Verificarea evaluării, fiind abilitați să verifice rapoarte de evaluare pentru bunuri imobile, mașini și echipamente, întreprinderi și active necorporale.

Verificările trebuie să cuprindă în termenii de referință obiectivul acestora: simplu sau extins. În cazul verificărilor cu obiectiv simplu verificatorul trebuie să emită și să comunice o opinie referitoare la conformitatea raportului de evaluare supus verificării cu standardele de evaluare precizate în termenii de referință ai verificării, precum și cu prevederile legale aplicabile.

În cazul obiectivului extins se solicită exprimarea concluziei verificatorului privind valoarea bunului evaluat în raportul supus verificării.

close icon
Documente necesare
  • De regulă, pentru verificarea unei evaluări este necesar raportul de evaluare verificat, precum și toate documentele și informațiile care au stat la baza estimării valorii. De asemenea, este foarte importantă comunicarea între verificator și evaluator.
FairValue Support
Typically replies instantly
Customer Care Team
Bună ziua! Sunt Andreea și vă stau la dispoziție pentru orice informații. Aveți nevoie de suport din partea mea?
Da
Nu
Iți mulțumim pentru răspuns!