Solicită o ofertă

Completează formularul și te vom contacta în scurt timp
Mesajul tău a fost trimis cu succes.
Completează toate câmpurile. Mesajul tău nu a fost trimis.
Evaluare corectă pentru siguranță financiară

Evaluare pentru Tranzacționare

Când dorești să vinzi sau să cumperi o proprietate imobiliară sau orice alt tip de bun, ai vrea să ai o bază de pornire în viitoarea negociere. Apelează la un evaluator autorizat pentru a estima valoarea corectă a bunului tău!

Unui evaluator i se poate solicita să estimeze suma care ar putea fi obținută din vânzarea unei proprietăți, iar acesta trebuie să-și folosească abilitățile și experiența pentru a sfătui clientul cu privire la prețul de vânzare obtenabil. Aceasta este o evaluare pentru vânzare. În realizarea acesteia, evaluatorul va lua în considerare toți cumpărătorii potențiali ai acelei proprietăți din piața imobiliară specifică, la o anumită dată, precum și toate proprietățile similare disponibile pe piață. În urma acestei analize, evaluatorul va estima ce preț ar putea fi obținut în urma competiției dintre diferiți cumpărători potențiali. Un client poate solicita o evaluare atunci când dorește să cumpere o proprietate.

O evaluare pentru cumpărare ar trebui să fie asemănătoare uneia pentru vânzare, însă evaluatorul va ține cont și de intenția de utilizare a cumpărătorului (în scop personal – locuire/desfășurarea activității – sau pentru obținerea unor venituri din deținerea acesteia).

De asemenea, atunci când tranzacția este realizată între două părți afiliate, pentru a fi sigur că prețul agreat este unul de piață și pentru a respecta legislația în domeniu, este nevoie de evaluarea corectă a bunului care face obiectul acelei tranzacții. Acest tip de evaluare este solicitat de regulă în cadrul procedurii de întocmire a dosarului prețurilor de transfer.

close icon
Documente necesare
  • Pentru evaluarea în acest scop sunt solicitate documente specifice tipului de proprietate care face obiectul tranzacției.
FairValue Support
Typically replies instantly
Customer Care Team
Bună ziua! Sunt Andreea și vă stau la dispoziție pentru orice informații. Aveți nevoie de suport din partea mea?
Da
Nu
Iți mulțumim pentru răspuns!