Evaluare corectă pentru siguranță financiară
Blog

Scopuri ale evaluării

Postat de
Iulia Topal

,,Care este scopul evaluării?’’ Cu siguranță ți-a fost adresată această întrebare dacă ai sunat la o firmă de evaluare pentru întocmirea unui raport de evaluare. Nu degeaba ai fost întrebat/ă acest lucru, pentru că în funcție de scopul evaluării declarat de client se alege tipul de valoare care se va estima. Elaborarea raportului de evaluare se poate realiza la solicitarea oricărei persoane fizice sau juridice, de drept privat ori public.

Scopul evaluării este într-o relație de intercondiționare cu tipul valorii - cel dintâi va determina întotdeauna tipul valorii.

Prezenți pe piața evaluărilor de peste 17 ani, ne-am mărit permanent gama de servicii pentru a putea răspunde prompt oricărei solicitări primite indiferent de scopul acesteia.

În prezent, echipa FairValue poate întocmi rapoarte de evaluare pentru următoarele scopuri:

- Evaluare pentru garantare bancară;

- Evaluare pentru raportarea financiară;

- Evaluare pentru impozitarea clădirilor;

- Evaluare în procedura insolvenţei;

- Evaluare pentru vânzare – cumpărare;

- Evaluare pentru majorarea capitalului social şi pentru retragerea acţionarilor;

- Evaluare pentru piaţa de capital;

- Evaluare de portofolii de garanții colaterale pentru conformarea la cerinţele BNR de reevaluare periodică a proprietăţilor;

- Evaluarea proiectelor de investiții pentru stabilirea rentabilităţii.

Cei peste 70 de evaluatori din întreagă țară, care alcătuiesc #fairvalueteam, sunt gata să răspundă prompt oricărei solicitări de evaluare indiferent de complexitatea acesteia și de zona geografică. Poți apela cu încredere, noi garantăm pentru profesionalismul lor.

Pentru noi toți clienții sunt importanți, de aceea  încercăm permanent să ne ridicăm la cele mai înalte standarde pentru a le oferi o experiență plăcută.

Suntem curioși, tu ai apelat la serviciile noastre de evaluare? Dacă răspunsul este da, te rugăm să ne împărtășești experiența ta cu FairValue. 😊

Vrei să citești mai multe articole?

Posibil să fii interesat de

Impozitare
Ce ar trebui să știe companiile despre impozitul pe clădiri
Citește mai mult
Blog
Cum măsurăm valoarea activelor?
Citește mai mult
Blog
Facilitați fiscale pentru capitaluri proprii pozitive!
Citește mai mult
Evaluare corectă pentru siguranță financiară