Evaluare corectă pentru siguranță financiară
Blog

Fiecare echipă are piticii ei. Tu ce pitici ai în echipă?

Postat de
Anuța Stan

Cred că în cadrul fiecărei companii sunt momente în care conștientizăm cât de diferiți suntem. Eu, chiar și după 17 ani, încă mai descopăr lucruri noi despre colegii mei, despre cât de mult ne asemănăm, dar și cât de diferiți suntem în același timp.

Citeam la un moment dat într-o carte că ,,fără diversitate viața ar fi plictisitoare”. Așa cred că este și într-o echipă: fără diversitate, lucrurile nu ar fi într-o continuă mișcare. Fiecare dintre noi contribuim diferit, vedem lucrurile din perspective diferite, dar cred că așa este firesc să se întâmple și tocmai din acest motiv evoluăm permanent împreună.

Ce este viața fără povești? Mai nimic... Dar ținând cont de acest lucru am încercat să îmbin muncă noastră cu poveștile copilăriei.

Prin urmare, am încercat să fac o comparație (cum face orice evaluator în activitatea de zi cu zi) cu numele/trăsăturile celor 7 pitici din povestea ,,Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”, doar că, de data aceasta, Albă ca Zăpada este parte din echipă, iar fără pitici nu ar fi reușit să supraviețuiască, știe și ea. Cum spuneam și în articolul precedent, echipa este un element definitoriu în cadrul FairValue, iar fiecare membru al echipei are o importanță deosebită pentru noi.

Vă amintiți, erau:

•    Doc= Înțeleptul;

•    Bashfull= Rușinosul;

•    Happy= Bucurosul;

•    Sleepy= Somnorosul;

•    Sneezy= Hap-Ciu;

•    Grumpy= Morocănosul;

•    Dopey= Mutulică, cel mai mic și cel mai popular dintre pitici.

Bun, acum haideți să-i luăm pe rând!

Doc, Înțeleptul, mă duce cu gândul la câțiva colegi care sunt de regulă mai discreți, nu vorbesc foarte mult, dar dacă ai o speță mai dificilă îi poți suna liniștit, au mereu o soluție, întotdeauna argumentată. Din fericire, avem mai mulți astfel de ,,înțelepți” în echipă și avem cu cine să ne consultăm în cazuri ,,deosebite”.

Bashfull, Rușinosul. Avem și aici câțiva colegi, care deși sunt foarte bine pregătiți și fac lucruri valoroase pentru noi, sunt încă rezervați (rușinoși), dar reușesc, cu timpul și cu încurajările celorlalți din echipă, să depășească această stare și să capete curaj. La unii s-a întâmplat mai repede să prindă ,,aripi”, la unii durează mai mult, dar lucrăm la aspectul acesta constant. Important este că ne susținem reciproc, iar împreună ne vom dezvolta armonios.

Happy, Bucurosul. Aici chiar suntem mai mulți. Motive de bucurie găsim mereu și de cele mai multe ori în lucrurile simple. Un motiv recent care ne-a adus bucurie tuturor a fost întoarcerea la birou a celor care în ultimii 2 ani au lucrat de acasă. Trebuie să recunosc că sunt multe momente de bucurie la noi în echipă, dar, apogeul acestora este în momentul în care ne vedem la  întâlnirile anuale, în cadrul cărora participă toți colegii din țară și văd îmbrățișările dintre ei și bucuria revederii. În acel moment am confirmarea că funcționăm într-adevăr ca o echipă,ne sprijinim reciproc și ne bucurăm să ne revedem. Să nu mai zic că petrecerile sunt o adevărată reușită!

Sleepy, Somnorosul.  Da, aici este un subiect delicat, dar noroc că avem un program care nu presupune să începem foarte devreme, altfel, greu cu câțiva dintre colegii noștri la prima oră. Cu ei mai bine aștepți să-și bea cafeaua, să mai treacă puțin timp și abia apoi să le adresezi o întrebare. Dar totul se schimbă când vine vorba de nevoile clienților, se ,,trezesc” imediat când aud telefonul sunând.

Sneezy, Hap-Ciu.  În ultima vreme a crescut numărul celor care semănăm cu piticul din poveste, unii dintre noi am avut parte de Covid; acum ne ,,distrăm” cu ceva viroze și răceli. Cu toate acestea, suntem prudenți în interacțiunea cu clienții.  Imediat vine vara și nu mai auzim așa des strănuturi printre noi.

Grumpy, Morocanosul.  Aici este mai dificil de povestit, dar cert este că avem și colegi care semănă cu piticul din poveste. Am încercat mereu să-i mai schimbăm, dar până la urmă am decis să-i luăm ca atare. Cum de altfel fiecare ,,defect” are și un mare plus, dacă ai puterea să-l vezi, le-am atribuit colegilor activități unde se ,,potrivesc” mai bine, cum ar fi departamentul de verificare. Cum altfel să te ia cineva în serios dacă tu ești mereu vesel și drăguț, nu? Fiecare dintre noi avem momentele noastre,  important este că ne dăm silința să fim cât mai puțin morocănoși, că ne ajută în primul rând pe noi,nu?

Dopey, Mutulică, cel mai mic și cel mai popular dintre pitici. La noi în echipă ,,Mutulică” nu este neapărat cel mai mic, dar avem câțiva ,,mutulici” haioși și mereu puși pe șotii. Ei sunt și cei care, la întâlnirile anuale, după interacțiunea cu ceilalți colegi, aud mereu cum că nu le vine să creadă cât de amuzanți sunt, dar și ce idei minunate au.

Am identificat la noi în echipă și alte ,,tipuri de pitici” (aici în sensul de persoane cu stiluri și trăsături diferite), dar despre ele vom dezvolta în alt articol.

Știu și chiar cred că diferențele dintre noi ne-au ajutat să ne dezvoltăm ca echipă și sunt convinsă că împreună facem o treabă minunată.

Tocmai aceste diferențe, pe care noi am știut cum să le eficientizăm și să le punem în valoare, au făcut ca  #fairvalueteam să fie în prezent una dintre cele mai mari și sudate echipe din domeniul evaluărilor.

Vrei să citești mai multe articole?

Posibil să fii interesat de

Impozitare
Ce ar trebui să știe companiile despre impozitul pe clădiri
Citește mai mult
Blog
Cum măsurăm valoarea activelor?
Citește mai mult
Blog
Facilitați fiscale pentru capitaluri proprii pozitive!
Citește mai mult
Evaluare corectă pentru siguranță financiară